U bent hier

Verhoeven, Marijke - De regels van het spel

Waardering ***

Marijke Verhoeven is zeker geen onbekende in de Nederlandse auteurswereld. Ze schreef al menige thriller, waaronder de “Kenning” serie die zich afspeelt op het gelijkgenoemde Deense eiland. Haar boeken verschijnen tegenwoordig bij uitgeverij CrimeCompagnie. Al eerder verschenen de e-books Lotte, Tess en Mia als losse delen van haar huidige boek De regels van het spel bij CrimeCompagnie’s zusje De Verhalenfabriek. Voor Verhoeven was het daarmee nog niet klaar en in overleg met de uitgever paste ze de plot ietwat aan en herschreef de e-books tot één geheel. Haar favoriete genre om in te schrijven laat zich moeilijk in een hokje plaatsen, de combinatie van romantiek, humor en spanning is wat de boeken van Marijke Verhoeven typeert (bron https://www.vrouwenthrillers.nl/index.php?page=interviewdetail&id=3614) .

De drukke eventmanager Tess krijgt klus die ze last minute moet overnemen, terwijl ze probeert haar leven als alleenstaande moeder vorm te geven. Kunstenares Lotta worstelt met een enorm verdriet en zangeres Mia had een goede carrière tot 1 verkeerde keuze haar leven op zijn kop zetten. In de voorbereidingen van het event verstrengelen de levens van de drie vrouwen zich steeds meer, maar zullen ze in staat zijn om boven zichzelf uit te stijgen?

De vrolijke, kleurrijke cover geeft de lezer al direct een feelgood gevoel wanneer je het boek pakt. De titel prijkt groot op de cover en de ondertitel maakt direct de ABBA link duidelijk. Op de achterflap slechts enkele regels ter inleiding, waarin weinig over het mogelijke plot duidelijk wordt.
Het boek is geschreven vanuit perspectief van de alwetende verteller, maar wordt wel steeds vanuit een wisselend perspectief geschreven. Zo lees je als lezer mee in het leven van de drie vrouwen Tess, Lotta en Mia maar ook wordt geschreven vanuit perspectief van bijvoorbeeld Daniel, Noah en Kaj.
Verhoeven heeft haar personages intrigerend weten neer te zetten, waarbij ze ook af en toe een scherp randje niet schuwt om bijvoorbeeld Tess haar gestreste kant te laten zien.  De term “cosy crime” past zeer goed bij die feelgood verhaal waarin ook een spannend element is verwerkt. De spanning is voldoende aanwezig voor dit boek, zowel op de achtergrond als in spannende momenten. De schrijfstijl van Marijke Verhoeven is vlot, pakkend en zorgt ervoor dat je, zonder dat je er erg in hebt, het boek zo wegleest. Al met al is De regels van het spel een heerlijk boek voor de zomer, lekker lezend in het zonnetje of weggekropen onder een dekentje als het regent.

 

 

Recensie exemplaar verkregen via De Crimecompagnie

**** Onder Invloed - Marijke Verhoeven

**** Vervlogen - Marijke Verhoeven

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu