U bent hier

Tupla M. - Schuld

Waardering **

Tupla M. is het pseudoniem voor schrijversduo Wendela de Vos en Atie Vogelenzang. In 2005 debuteerden zij met Vrouwelijk naakt, waarmee zij de schaduwprijs wonnen. Het schrijversduo met veel ervaring in de toneelwereld schreef ondertussen nog 3 thrillers, waarna in 2012 Schuld werd uitgebracht.

Evalien besluit na een traumatische gebeurtenis dat ze met haar man Rik en dochter Pippa wil verhuizen naar Zeeland, naar het geboortedorp van Rik. Ondanks dat deze helemaal niet enthousiast is geeft hij op een gegeven moment toe en betrekken ze een woning in Westkapelle. Evalien wil een nieuwe start, alle ellende achter zich laten. Maar dat valt nog niet mee als zijn verleden Rik begint in te halen.

In Schuld wisselt Tupla M. regelmatig van heden naar het verleden. Met flashbacks wordt het verblijf van Rik in het ziekenhuis onthuld. Vanuit perspectief van Evalien word verteld, waardoor je ook vooral haar erg goed leert kennen. Andere karakters zijn ook redelijk uitgewerkt, maar Evalien leer je als lezer wel het beste kennen. Een pluspunt van Schuld is de onderhuidse spanning die je met enige regelmaat voelt langskomen, want dat Evalien zich niet prettig voelt kan je als lezer niet ontgaan. Schuld leest als een sneltrein, met korte hoofdstukken waardoor je ook snel uitgenodigd word om verder te lezen. Helaas is het Tupla M. niet gelukt om het ook voortdurend spannend te houden, want de ontknoping is voor de lezer al van verre zichtbaar.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu