U bent hier

Smith, M.A. - Manipulatie

Waardering ***

Manipulatie is het debuut van Mark Allen Smith, die al jarenlang scenario’s schrijft. Een psychologische thriller waarin hij ons kennis laat maken met Geiger. Geiger is gespecialiseerd in Information retrieval (IR). Samen met zijn collega Harry laat hij zich inhuren door mensen die informatie van een ander nodig hebben. Geiger is een martelaar, een martelaar met principes.

Als zijn collega een klant aanneemt bereidt Geiger zich voor op een nieuwe sessie. Totdat blijkt dat de persoon om te martelen een 12-jarige jongen is. Ondanks dat Smith weinig vertelt over de achtergrond van Geiger wordt direct duidelijk dat deze man heldere principes hanteert. Als de klant toch resultaten eist neemt Geiger het recht in eigen hand.

Smith zet een psychologische thriller neer waarin je wordt meegenomen vanaf het begin. De onderhuidse spanning  wordt vlot neergezet en de methodieken van Geiger houden je aan de pagina’s gekluisterd. Het verhaal zit goed in elkaar en er blijven weinig losse eindjes achter. Als lezer leer je Geiger steeds beter kennen en begrijpen, maar helaas wordt het einde wat afgeraffeld en voorspelbaar. Toch zeker een aan te raden thriller met een duidelijk psychologisch randje.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu