U bent hier

Robb, J.D. - Vermoord Naakt

Waardering ***

J.D. Robb is het pseudoniem van Nora Roberts. Deze gevierde romanschrijfster heeft al meer dan 160 titels op haar naam staan, waarvan wereldwijd al meer dan 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Ze schreef ook al 38 titels in de thrillerreeks “In Death” waarvan Vermoord naakt het eerste deel is.

Eve Dallas is de inspecteur die de hoofdrol speelt in de thrillerreeks van J.D. Robb. Deze reeks speelt zich af een flink aantal jaren in de toekomst. Eve wordt bij een moord geroepen waarbij het hoogste niveau van geheimhouding wordt geëist, een callgirl is vermoord maar deze callgirl heeft zeer dure connecties. Eve staat erom bekend dat ze al haar zaken met volledige inzet afhandelt en ook deze keer volgt ze alle sporen. Een tweede moord zorgt ervoor dat de media zich ermee gaat bemoeien en als laatste complicerende factor raakt Eve meer dan geïnteresseerd in Roarke, één van de verdachten in het onderzoek.  

Vermoord naakt is een misdaadroman en liefdesverhaal in één. Het is een leuk boek voor tussendoor en leest makkelijk en snel weg, echter J.D. Robb ziet met dit boek geen kans om een echte verleiding voor de hele serie neer te zetten. Ze speelt regelmatig met sprongen in de tijd en ruimtes, waardoor je als lezer wel op moet letten waar het allemaal heen gaat. Haar hoofdpersonages zijn niet onaardig, maar lijken zo uit een bouquetreeks afkomstig en helaas heeft het liefdesverhaal ook dit niveau. Toch heeft J.D. Robb aan het eind nog wat leuke en onverwachte wendingen in de aanbieding waardoor het zeker geen verloren tijd was om dit eerste Nederlandse deel in deze serie te lezen.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu