U bent hier

Picoult, Jodi - De verhalenvertelster

Waardering ****

De Verhalenvertelster is het nieuwste boek van de Amerikaanse schrijfster Jodi Picoult. Deze in New Hampshire wonende auteur heeft al ruim 20 titels op haar bibliografie staan, waarbij veel van haar boeken op waargebeurde verhalen gebeurd zijn.

De Joodse Sage Singer is een jonge vrouw met een litteken, die nachtdiensten draait als bakker om maar zo min mogelijk mensen onder ogen te komen. Als ze op een zelfhulpgroep een oude man leert kennen, ontstaat er een onverwachte vriendschap. De negentig jarige Josef Weber en Sage vinden in elkaar een fijne gesprekspartner en spelen regelmatig een potje schaak. Maar dan vraagt Josef Sage om een grote gunst; hulp om een einde aan zijn leven te maken. Sage weigert maar om haar over te halen vertelt Josef haar zijn grote geheim, dat hij vroeger bij de SS heeft gezeten. Sage’s oma is een overlevende van de Holocaust. De grote vraag, wat doe je als het kwaad ineens in een goede vriend blijkt te zitten.

De Verhalenvertelster is een prachtig geschreven boek waarin het verhaal zowel van het heden als het verleden tot leven komt. Picoult schrijft zo levendig dat je als lezer al vrij snel middenin het verhaal zit. Het personages die boeiend zijn en tot leven komen wordt je meegenomen in de levensverhalen van Sage, Josef en Minka. De emoties spatten geregeld van de pagina’s en bij sommige stukken in het verhaal weet Picoult echt te raken door de levensechte beschrijving die zij geeft van de Holocaust. Een prachtige roman waarin de scheidslijn tussen goed en kwaad het dilemma van het leven blijkt te zijn.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu