U bent hier

Pagie, Nathalie - De toneelclub

Waardering ***

De toneelclub is het debuut dat Nathalie Pagie via uitgeverij Boekerij uitbrengt. Nathalie schrijft fictie maar geeft aan onder andere te putten uit haar persoonlijke ervaringen. Ze is woonachtig in Branbant met haar man en kinderen. Naast freelance communicatie- en tekstschrijver is ze nu ook auteur.

Elin is 28 en zojuist verhuist naar een nieuwe stad. Afkomstig uit een traumatische relatie probeert ze haar leven weer op de rit te krijgen en het heft in eigen hand te nemen. Naast haar nieuwe baan besluit ze ook een oude liefde nieuw leven in te blazen en meld zich aan voor het amateurtoneel. Gelijk al op de eerste avond wordt ze geconfronteerd met een oude bekende die veel herinneringen bij Elin losmaakt. Maar Elin wil geen slachtoffer meer zijn, ze wil afrekenen met haar verleden.

De Toneelclub speelt zich af in een periode van enkele weken, maar dat is aan het boek niet te merken. Het leest vlot weg en het lijkt bijna alsof de plot zich in enkele dagen ontvouwt. Pagie’s hoofdpersonage wordt duidelijk neergezet en roept zelfs soms irritatie op door haar gedrag. Andere personages in het boek blijven wat oppervlakkig en dat maakt dat het boek wat verdieping mist. Wat betreft de spanningsopbouw kan er nog veel verbeterd worden, want helaas wordt het nergens echt spannend en is ook het einde wel enigszins voorspelbaar. Jammer, want het plot leent zich zeker om meer uit te halen. Echter voor een debuut is het zeker geen slecht geschreven verhaal. Het leest makkelijk weg, is goed te volgen, heeft een duidelijk uitgewerkt hoofdpersoon en biedt zeker vertier voor een middagje.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu