U bent hier

Nicolai, Anne - Vergeten grond

Waardering  ***

Vergeten grond is de tweede thriller van de hand van Anne Nicolai. Ze startte met schrijven voor de schoolkrant en vervolgde haar carierre als journalist en tekstschrijver. De Viva verhalenwedstrijd wist ze te winnen en ook scoorde ze hoge ogen met haar inzenden bij de Dark Romance wedstrijd. In  2013 debuteerde Nicolai met Sprakeloos en begin 2015 verscheen Vergeten grond. Maar Anne Nicolai zit niet stil, een derde thriller is in al in de maak.

Karine verhuist, vanwege de baan van haar man Rob, samen met hem en haar dochtertje naar een opgeknapte boerderij. Ze weet gelukkig snel werk te vinden en als de kinderopvang niet zo makkelijk te regelen is nemen ze nanny in huis. Heleen, verpleegkundige, is bereid bij hen in te trekken en is erg goed in de omgang met Sofie. Echter Karine kan haar draai niet vinden en zich vrijwel niet verstaanbaar maken in het Limburgse dialect. Dan wordt Sofie ziek en krijgt Karine het vermoeden dat er iets ernstig mis is, maar is dat nu met Sofie of met haar?

Anne Nicolai heeft een leuke thriller afgeleverd waarin de achterliggende oorzaak redelijk goed uitgewerkt is, al was er meer uit te halen geweest. De nadruk in Vergeten grond ligt vooral op de psychologische kant van de gebeurtennissen en het is duidelijk dat Nicolai haar kennis op orde heeft. Ze weet de lezer mee te nemen in het verhaal en toch te blijven verrassen met onverwachte wendingen, al zullen deze voor de doorgewinterde lezer niet helemaal uit de lucht komen vallen. Het boek leest vlot door de korte hoofdstukken die maken dat je snel verder blijft gaan. Al met al een boek dat zeker leesplezier biedt.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu