U bent hier

Mooney, Chris - Vermist

Waardering *****

Vermist is het tweede boek dat Mooney in het Nederlands heeft uitgebracht en het eerste deel in de serie rondom Darby McCormick. Het is het vierde boek dat is verschenen van zijn hand. De serie over Crime Scene Investigator Darby kent ondertussen 4 boeken en Mooney is nog altijd schrijvende.

Darby McCormick is een tiener als ze, samen met twee vriendinnen, in het bos een moordenaar betrapt. Ze weet te ontsnappen, maar het gevaar is bij lange na nog niet voorbij en haar vriendinnen zijn minder fortuinlijk. 25 jaar later is Darby CSI bij de politie in Boston als ze bij de zaak van een vermiste vrouw wordt betrokken en een verwarde en ondervoedde  getuige ontdekt. Terwijl er hard gewerkt wordt om de vermiste vrouw te vinden en uit te zoeken wie de getuige is ontdekt Darby dat een moordenaar al ruim 20 jaar de FBI om de tuin heeft weten te leiden.

Mooney schrijft met korte hoofdstukken, waarmee de vaart goed in het verhaal gehouden wordt. Zowel Darby en haar omgeving, als de moordenaar die ook in verschillende hoofdstukken aan bod komt,  gaan leven door de manier waarop ze neergezet worden. De schrijfstijl is snel, met weinig moeilijke woorden, wat het een leesbaar geheel maakt. Met snelle plotwendingen weet Mooney de lezer goed op het verkeerde been te zetten, toe te werken naar een onverwacht en boeiend eind waarbij je als lezer nog even stil blijft zitten als je laatste pagina dichtslaat. Een pageturner? Ja, met Vermist heb je absoluut een pageturner in handen.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu