U bent hier

Laanstra, Nynke - geloof hoop liefde trilogie

Waardering Trilogie geloof – hoop - liefde ****

Nynke Laanstra is auteur van de Geloof – Hoop – Liefde trilogie en debuteerde in 2012 met De losbandige vrouw. Na een onverwacht en lang ziek zijn, dat startte in 2001, koos deze succesvolle onderneemster er voor om haar verhalen aan papier toe te vertrouwen. Deze gedreven brandadviseur is sterk in het pitchen van haar boeken en krijgt je als lezer snel geïnteresseerd.

De trilogie die Laanstra heeft geschreven is boeiend en leest in een sneltreinvaart. Het zijn erotische, psychologische thrillers waarbij wel vermeld moet worden dat de erotiek in het derde deel vrijwel afwezig is. Het is niet aan te raden om te starten in deel twee of drie, omdat de onderlinge samenhang ook begrijpelijk maakt waarom dingen gebeuren. De karakters zijn met veel diepgang uitgewerkt en hiermee weet Laanstra de lezer het verhaal in te trekken niet meer los te laten. Fien is een sterke vrouw die staat voor waar ze in gelooft en ten koste van alles haar naasten wil beschermen, terwijl meester manipulator Lars zijn grip op haar niet wil verminderen.

De trilogie begint heel sterk met De losbandige vrouw waarin de spanning genadeloos wordt opgevoerd en het open einde je doet verlangen naar het tweede deel. De verleider is ze mogelijk nog boeiender door de opbloeiende relatie tussen de dochter van Fien en Aleck, waarin hij voor gruwelijke keuzes wordt gesteld. Het afsluitende deel stoelt volledig op de relatie tussen Fien, Kjelt en Lars en de psychologische spanning neemt toe naarmate zij hun doel proberen te bereiken, echter haalt het helaas niet het niveau van de eerdere boeken. Het derde deel start met en terugblik op de eerste twee delen, iets wat in het tweede deel ook al prettig zou zijn geweest. Deze trilogie is een aanrader voor de liefhebber van psychologische thrillers en duistere erotische scene’s.

 

De losbandige vrouw ****

In De losbandige vrouw staat Fien Bolhuis als hoofdpersonage centraal. Vanuit een onverwerkt jeugdtrauma is ze een losbandige seksaffaire aangegaan, maar dit heeft grote gevolgen. Als haar man erachter komt is er maar één gedacht in zijn hoofd; wraak! Hij brengt haar oog in oog met haar vroegere kwelgeest, de sadistische hoofdzuster die haar leven tot een hel maakte.

De sluwe verleider  ****

De sluwe verleider draait om de ontluikende relatie tussen Eva Bolhuis en de fotografe Aleck. Eva geniet van het bruisende studentenleven als ze haar nieuwe overbuurman leert kennen. Als Fien erachter komt en op onderzoek uitgaat ontdekt ze dat Aleck niet is wie hij zegt dat hij is en blijkt hij ook te weten van haar duistere geheim. En hij wordt aangestuurd door de brute folteraar uit Fiens verleden.

De harteloze muze ***

De harteloze muze is het laatste deel van de geloof – hoop – liefde trilogie met Fien, Kjelt en Lars als hoofdpersonages. Er zit voor Fien niets anders op dan de strijd aan te gaan met haar verleden en er voor eens en altijd mee af te rekenen. Met het kidnappen van Kjelt zijn halfzusje Stine heeft Lars zich niet alleen de woede van Fien op zijn hals gehaald. Fien en Kjelt zinnen op een allesbeslissende wraak, waarin ook de doden tot leven worden gewekt.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu