U bent hier

Jansma, Linda - Uitverkoren

Waardering ****

Jansma is een gerenommeerd Nederlands thrillerauteur, van wie al vele boeken zijn verschenen. Met “Cirkel van het kwaad” levert ze voor het eerst een trilogie af. Maar dat is niet het enige nieuwe project dat Linda Jansma deze dagen op zich heeft genomen. Speciaal voor het Kobo-plus abonnementhouders schreef zij een vierluik waarvan het eerste deel in oktober verscheen met iedere daaropvolgende maand een nieuw deel. Andere liefhebbers van Jansma haar boeken zullen nog tot 2018 moeten wachten voor ook de gedrukte editie verschijnt.

Twintig jaar geleden werd de vader van Jules Declerck vermoord door haar broer. Jules weet niet waarom en ze kan het haar broer niet vragen omdat hij inmiddels opkom het leven is gebracht. Terwijl Jules blijft zoeken naar antwoorden, krijgt ze tijdens haar werk als officier van justitie te maken met twee sterfgevallen, die leiden naar een sekte. Voor ze het door heeft is Jules in de greep van de charismatische sekteleider die meer over haar verleden weet dan hij loslaat ….

De cover van De uitverkorene, het 2de boek in de trilogie “Cirkel van het kwaad” past goed bij de cover van het eerste deel Schaduwkinderen. De afbeelding van de vrouw op de achterkant stond op het eerste deel, nu zie je haar van opzij. De kleur is veranderd in meer lichtere tinten, waardoor het geheel wel tot de verbeelding spreekt.  Ook binnen het totale genre van Jansma, waar altijd een persoon zichtbaar is op de cover, past ook dit boek weer mooi. Een aanwinst voor in de boekenkast. Ook in dit 2de deel van de trilogie is de hoofdrol weggelegd voor officier van justitie Jules DeClerck, bijgestaan door haar collega’s van het onderzoeksteam en journalist Harry. Ditmaal wordt Jules geconfronteerd met een moord waar ze onderzoek naar doet, waarbij ook Harry op een onverwachte manier betrokken lijkt te zijn. Hun onderzoek leidt hen, ieder afzonderlijk, naar een mogelijke sekte in het Friese land, waarbij de leider van deze groep ook iets in Jules triggert. Tegelijkertijd wordt Jules geconfronteerd met haar verleden, wat ze niet uit de weg kan gaan. Jansma levert met dit tweede deel wederom een plot af wat sterk in elkaar zit en wat je doet hopen dat deel drie niet al te lang op zich zal laten wachten.


www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu