U bent hier

Hurwitz, Gregg – Wraakgenootschap

Waardering ****

Gregg Hurwitz is 38 jaar oud en heeft naast 9 thrillers ook al vele strips geschreven voor Marvel. Na zijn studies Engels en psychologie, gevolgd door een studie naar tragedies van Shakespeare begon deze man als schrijver van TV programma’s en filmscripts. Hij schreef zijn eerste boek tijdens zijn afstuderen. Wraakgenootschap is zijn eerste Nederlandse titel, zijn 4de thriller die hij schreef.

Marshall Tim Rackley krijgt na de moord op zijn dochter een uitnodiging van een genootschap, om samen met hen recht te doen aan wat justitie nalaat. Waar Rackley zijn normen en waarden totaal niet overeen komen met de strekking van het genootschap, is de behoefte aan gerechtigheid voor zijn dochter groot. Maar als hij eenmaal deelneemt raakt hij steeds verder in de problemen, terwijl de weg terug steeds onzichtbaarder wordt.

Met snelheid weet Hurwitz de lezer te binden aan zijn verhaal. En herkenbaar verhaal waarin je als lezer niet alleen leest maar ook aan het denken wordt gezet over je eigen normen en waarden, want hoever ga je om je dochter te wreken?  Tijdens Rackley zijn zoektocht naar gerechtigheid moet hij vechten voor zijn huwelijk, zijn normen en waarden en zijn leven. Hurwitz schrijft goeie cliffhangers, weet je als lezer geïnteresseerd en betrokken te houden en zorgt toch voor een onverwacht, maar helaas ietwat voorspelbaar, eind van zijn boek.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu