Frustratie

Mijn plannen voor dit jaar zijn gemaakt; ik heb bedacht dat ik mezelf maandelijks een sauna bezoekje gun omdat ik gemerkt heb vorig jaar dat zo’n dag ontspannen me voldoende tijd geeft om op te laden. De sauna is voor mij DE plek om te ontspannen; als ik thuis ben verzin ik altijd wel klusjes en echt rustig zitten is er dan niet vaak bij. En zoals altijd met plannen maken, kom je er in de praktijk achter dat het niet zo makkelijk gaat als dat je in gedachten voor je ziet. Geen vrij moment in de agenda en  geen maatje om mee te gaan, al 2 argumenten die ik kan gebruiken om aan te geven waarom het in Januari al niet lukte mijn geplande dagje ook echt te hebben.

Februari, nieuwe kansen! Dus vol goede moed deze week de agenda met mijn vriendin naast elkaar gelegd; opties donderdagavond en dinsdag overdag. Optimel kaart bij de hand, sauna uitgezocht en dan toch maar weer eens een nieuw adres uitproberen. Dus een belletje; “donderdagavond kunnen we geen gasten meer met optimel kortingskaart binnenlaten”, “dinsdag zijn we helaas gesloten mevrouw”. Hebben wij dat!! Na kort overleg besloten dan maar naar onze gebruikelijke sauna te gaan, wederom even bellen om te reserveren….”U weet dat het dinsdag badkledingdag is, mevrouw?”. Dus ook hier maar geen afspraak gemaakt, want in de sauna in bikini…dat is aan ons niet besteedt. Frustrerend als je een ontspannend moment wil plannen, dat dan alles tegenzit.

Tja, misschien is het voor mij wel een idee om iets beter te plannen, langer van tevoren en me dan ook echt aan mijn vrije dag te houden. Dat biedt waarschijnlijk meer rust, ontspanning en een betere kans op een echte relaxte dag. Weer wat geleerd, zullen we maar zeggen.

Februari 2010