U bent hier

Fitzgerald, Helen - Ex

Waardering ***

Helen Fitzgerald debuteerde in 2007 in Nederland met de thriller kleine meisjes dat gevolgd werd door De laatste bekentenis(2009) en Duivelskamer (2010). Haar nieuwste titel Ex is recent uitgekomen en er ligt al weer een volgend boek te wachten. Fitzgerald groeide op in Australie, maar woont tegenwoordig Glasgow. Naast thrillers schrijft ze ook scenario’s voor de televisie.

In Ex leren we Catriona kennen die op het punt staat te trouwen. In de week voor haar huwelijk heeft ze nog eenmaal contact met haar voormalig geliefden, maar als deze één voor één de dood vinden wordt Catriona opgepakt voor moord en de bruiloft afgeblazen. Zelf kan ze niet meer precies vertellen wat er gebeurt is, zwaar onder invloed vond ze na iedere sexuele uitspatting haar bed en hoe de mannen gecastreerd komen blijft voor haar een raadsel. Als een schrijfster haar biografie wil schrijven en ze een exemplaar in handen krijgt gaat ze in haar hoofd op zoek naar de waarheid, maar zal ze die daar vinden? En wat zit er in de doos die ze van haar moeder niet meer mag openen?

Fitzgerald laat haar bekende kant zien, waarin de hoofdfiguur in de ik vorm over zichzelf schrijft, afgewisseld met een ander vertelperspectief. De andere personages leren we dan ook lang zo goed niet kennen als Catriona.  Met snelle wisselingen onverwachte wendingen houdt Fitzgerald je bezig en de ontknoping blijft verrassend. Toch haalt ze met Ex niet de kwaliteit die haar eerdere boeken boden. Slechts 3 sterren voor deze thriller.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu