U bent hier

Fitzek, Sebastian - Passagier 23

Waardering ****

Fitzek is een bekend thrillerauteur van Duitse bodem. Al zijn thrillers gooien hoge ogen in meerdere landen. Met Passagier 23 levert Fitzek zijn tiende boek af, maar tussendoor schreef hij korte verhalen en leverde bijdrages aan verscheiden verhalenbundels. Voor het boek Afgesneden dat hiervoor verscheen werkte hij samen met Duitsland meest bekende patholoog – anatoom.

Martin Schwartz rondt net een undercover missie af als hij telefoon krijgt van een permanente bewoner van de Sultan of the Seas. De plek waar vijf jaar geleden zijn vrouw en zoontje zijn overleden heeft een passagier 23. Martin kan niets ander doen dan gehoor geven aan het telefoontje waarna hij wordt meegesleept in een onverwachte zoektocht rondom deze passagier.

Met een huiveringwekkend eerste hoofdstuk weet Fitzek de lezer direct het verhaal in te trekken, uiteraard met de bijbehorende gruwelijke details die je de rillingen over je rug doen lopen. Fitzek zijn hoofdpersonage Martin leer je als lezer goed kennen, wat zijn handelen begrijpelijk maakt. Trauma’s uit zijn verleden spelen een hoofdrol in zowel het leven van Martin als het verhaal, dat uiterst strak in elkaar zit. Ook de andere personages leer je redelijk kennen, al mis ik soms wel diepgang bij onder andere de scheepsarts waar Martin mee samen werkt. Fitzek weet de spanning, zoals altijd, goed op te bouwen en vast te houden, zodat je als lezer meegezogen wordt in het verhaal. Met verrassende wendingen en een goede ontknoping heeft hij een dijk van een thriller neergezet.  Een leuk extraatje is zijn laatste wending na zijn dankwoord, dat je als lezer zeker niet moet overslaan, dat nogmaals ruimte laat voor en vervolg.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu