U bent hier

Fitzek, Sebastian - Het experiment

Waardering: ***

Het experiment is alweer het 5de boek dat Fitzek uitbrengt in Nederlandse vertaling, terwijl ondertussen in Duitsland zijn 6de boek Der augensammler gedrukt word. Fitzek schrijft psychologische thrillers, die afzonderlijk van elkaar te lezen zijn. Zijn eerste twee thrillers “De gijzeling” en “De therapie” waren ijzersterke thrillers, iets wat Fitzek met Het experiment probeert te evenaren.

Marc Lucas heeft kort geleden zijn vrouw en ongeboren kind in een auto – ongeluk verloren en heeft nu last van geheugenverlies. Hij wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een experiment om zijn herinneringen te laten verdwijnen. Terwijl hij twijfelt of hij zal deelnemen, gebeuren er steeds meer rare dingen rondom hem, is het experiment dan toch al begonnen?

Fitzek schrijft met korte hoofdstukken, vele cliffhangers en weinig personages. Zowel Mark als zijn broertje Benny  komen daardoor goed uit de verf, maar ook de vreemde Emma die het pad van Mark kruist gaat leven. In tegenstelling tot zijn eerdere boeken gaat Fitzek met deze verhaallijn heel ver, richting het ongeloofwaardige, waarbij vooral de climax een teleurstelling vormt vergeleken met wat Fitzek in eerdere boeken liet zien. Toch weet hij ontzettend goed van begin tot eind de spanning hoog te houden en de soms wat ongeloofwaardige en merkwaardige gebeurtenissen zijn dan ook zeker geen reden dit boek niet te lezen.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu