U bent hier

Fisher, Tarryn - De Echtgenotes

Waardering ***

Een New York Times-bestsellerauteur met al tien boeken op haar naam debuteert in Nederland. Tarryn Fischer haar negende boek The Wives is vertaald naar het Nederlands door Fanneke Cnossen en ligt nu in de boekhandel. Over haarzelf vertelde Fischer enkele jaren terug al eens dat ze een nachtdier is en dat ze zelf een erg kieskeurige lezer is. Haar voorkeur gaat uit naar poëtische zinnen en unieke stemmen in het verhaal. Daarnaast is ze een goede luisteraar en maakt dit dat ze het menselijke gedrag zo goed snapt (bron: http://www.indieauthorland.com/archives/3910/Kindle-eBook/interview-with-tarryn-fisher-author-of-the-love-me-with-lies-series/). Dat belooft wat voor het Nederlandse De Echtgenotes.

Je zal maar getrouwd zijn met Seth en weten dat je niet de enige bent. Thursday weet het, ze weet dat hij naast haar nog 2 andere vrouwen heeft. Soms moet je accepteren om te behouden wat je hebt en dat doet ze ook, tot het moment dat ze onverwacht toch geconfronteerd wordt met de naam van één van haar concurrentes. Niet in staat om het los te laten achterhaalt ze zijn geheimen, maar wil ze die wel echt weten?

De cover van De echtgenotes is gelijk aan die van het originele boek en past goed bij het verhaal. De vrouw in het midden, waarschijnlijk Thursday, met de andere vrouwen waziger naast zich geven al wel aan dat er een hoofdrol voor Thursday is weggelegd. In de eerste 100 tot 150 pagina’s wordt haar leefwereld neergezet, die beetje bij beetje steeds groter word door haar onderzoek. Door het boek vanuit haar perspectief te schrijven wordt je als lezer meegenomen in de gedachtewereld van Thursday en dit geeft een beklemmend gevoel. De onderdanigheid richting haar man die langzaam aan overgaat in meer rebels gedrag maakt dat haar personage groeit en intrigeert. Seth roept zeker in het begin vooral irritatie op door zijn houding en zijn acties, die een unheimlich gevoel oproepen. De auteur weet met regelmaat je het gevoel te geven gemanipuleerd te worden en naarmate het boek vordert maakt dit het ook lastiger om het weg te leggen. De psychologische spanning die Fisher weet op te roepen zit hem vooral in de complete verwarring waarin hoofdpersonage Thursday zich bevindt. Dit is ook gelijk het minpunt aan het boek, wanneer een thriller als genre wordt gepresenteerd dan hangt daar gelijk ook een zekere verwachting. De echtgenotes mist de eerste 150 pagina’s vrijwel iedere spanning en pas daarna neemt deze toe tot aan de ontknoping. In de laatste 50 pagina’s weet Fisher het geheel samen te brengen tot een bijzondere ontknoping om daarmee de lezer met open mond achter te laten.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu