U bent hier

Ellory, R.J. - Bekraste zielen

Waardering *****

R. J. Ellory flikt het alweer. Met zijn nieuwste thriller Bekraste zielen krijgt hij terecht overal lof voor zijn boek. Zijn eerdere thrillers als Volmaakte Vendetta en  Helden van de New-York, werden ook al zeer goed ontvangen. Met Bekraste zielen plaatst hij zijn negende thriller bij in zijn bibliografie. De auteur, die al in 1978 begon met schrijven en eerder al 22 romans kreeg teruggestuurd die niet geaccepteerd werden, bracht  in 2003 met Stervensuur zijn eerste boek uit. Sindsdien verschijnt er per jaar een nieuw boek van zijn hand.

Bekraste zielen gaat over twee halfbroers die al vroeg door geweld wees worden en opgroeien in instellingen. Als ze gegijzeld worden door de ter dood veroordeelde psychopatische moordenaar Earl, neemt hun leven een bizarre wending. Tijdens de tocht door Californië en Texas, waarbij geweld niet bepaald wordt geschuwd, blijken beide broers op geheel eigen wijze met deze nieuwe leefstijl om te gaan.

Wauw, Ellory heeft een grootse thriller geschreven die moeilijk weg te leggen is. Ondanks alle nare gewelddadige momenten beschrijft hij op briljante wijze de psychologische kant van Earl en beide broers. Een kijkje in de ziel, waarin drie mensen die hetzelfde meemaken toch heel anders kunnen denken en reageren. Prachtig beschreven!
Zonder enig moment aan spanning te verliezen weet Ellory ook de lezer vast te houden als er even niks gebeurt maar het verhaal rustig verder kabbelt. De weg die Clarrence en Elliot afleggen en de keuzes die daarin niet alleen hun eigen leven maar ook hun verstandhouding veranderen boeit tot het eind. Bekraste zielen is absoluut een must – read!

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu