U bent hier

Ellis, David - Het laatste alibi

Waardering ***

David Ellis, een Amerikaans auteur, won met zijn debuut De Voyeur in 2002 de Edgar Allen Poe Award.  Ellis is partner bij een advocatenkantoor in Chicago en zijn boeken kunnen onder de categorie Legal thrillers worden geschaard. Naast losse thrillers verscheen er van zijn hand ook een serie met in de hoofdrol de advocaat Jason Kolarich.

Kolarich krijgt bezoek van James Drinker, die hem min of meer als advocaat inschakelt omdat hij verwacht voor twee recente moorden opgepakt te worden. Hij wantrouwt Drinker maar neemt hem wel aan als cliënt. Dan vallen er nog meer doden en is niets wat het lijkt. Als Kolarich zelf verdachte wordt van de verschillende moorden is er nog maar mogelijkheid over; de waarheid zelf achterhalen.

Het laatste alibi is het vierde deel in de serie van Jason Kolarich, waarbij het achteraf onverstandig blijkt om in het midden van de serie te beginnen.  Er wordt regelmatig gerefereerd aan eerdere gebeurtenissen en ook de onderlinge relaties zijn al gevormd in de eerste drie delen. De advocaten Jason Kolarich en zijn partner Shauna zijn de hoofdpersonages van waaruit het verhaal verteld wordt. Ellis heeft in beide perspectieven een duidelijke andere schrijfstijl en dat is vooral te merken aan hoe kil of warm dat gedeelte van het verhaal overkomt. Dit lijkt overigens goed passend bij het personage van waaruit geschreven wordt en is in die zin wel ondersteunend aan het plot. Het plot van Het laatste alibi zit goed in elkaar en zorgt ervoor dat je als lezer er goed bij moet blijven. De spanningsboog wisselt en deze weet Ellis helaas niet continu strak gespannen te houden, maar mede door verassende wendingen wil je als lezer wel verder om te ontdekken hoe het verhaal nu echt in elkaar zit. Ondanks dat het gedeelte van het plot dat zich afspeelt in de rechtszaal wat minder spannend is, getuigt het wel van grote kennis van David Ellis over de advocatuur en rechtszaken.  Al met al een boeiende legal thriller die zich zeker met een aantal van John Grisham’s boeken kan meten.

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu