U bent hier

Drvenkar, Zoran - Jij

Waardering ***

Jij is de tweede thriller die van Zvoran Drvenkar wordt uitgebracht. Deze Kroatische auteur schreef al menig kinderboek voor hij doorbrak als thrillerauteur in 2010. Met Sorry schreef hij direct een internationale bestseller die verfilmd gaat worden.

Drie verschillende verhaallijnen, waar jij toeschouwer van bent. Een mythe, een logistiek leider en vijf Berlijnse vriendinnen; ieder gaat zijn eigen weg tot op het kruispunt. Waar wraak een motief is voor allen, gaan zij hier toch op hun eigen wijze mee om. Vijf vriendinnen die door een tragisch overlijden een pad inslaan dat zij nooit hadden willen bewandelen, reizen vanuit Berlijn naar het onherbergzame noorden. De leider wil zijn eigendommen terug en gaat over lijken om te bereiken wat hij wil.

In Jij is het thema wraak duidelijk verweven in alle verhaallijnen. Karakters zijn sterk uitgewerkt, zelfs de bijpersonen die op verschillende momenten in beeld komen. Allen ondersteunend aan het verhaal zonder allerlei zinloze informatie. Het leest vlot weg en als lezer word je meegenomen in de verschillende verhalen die steeds nader tot elkaar komen. De spanning is niet altijd even sterk aanwezig en Drvenkar gaat bij momenten net over de geloofwaardige top. Gelukkig heeft Jij een uiterst spannende ontknoping, die je als lezer aan de pagina gekluisterd houdt.

 

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu