U bent hier

Cornwell, Patricia - Rood waas

Waardering ***

Al jarenlang brengt Patricia Cornwell thrillers uit met Kay Scarpetta, patholoog anatoom, als hoofdpersonage. Rood waas is het 19de deel dat verschijnt in deze serie. Naast de boeken over Kay, schreef Cornwell ook enkele romans en een non – fictie verhaal over “Jack the ripper”. Voorlopig is de Amerikaanse schrijfster nog niet voornemens haar pen aan de wilgen te hangen.

In Rood waas krijgt Kay een uitnodiging voor een gesprek met Kathleen Lawyer in de vrouwengevangenis waar zij zit opgesloten. De vrouw, die zit opgesloten vanwege pedofilie, had een relatie met Kay’s pas vermoordde collega, toen deze twaalf was. Tijdens haar ietwat vreemde bezoek aan Kathleen krijgt ze een boodschap om contact op te nemen met een oude bekende. Kan Kay uitkomst bieden in een zaak die negen jaar geleden speelde? Terwijl er onverwacht mensen beginnen te overlijden gaat Kay op zoek naar de waarheid.

Cornwell was vooral in haar eerste boeken rondom Kay Scarpetta erg sterkt in het direct creëren van een onderhuidse spanning.  Toch blijft in Rood waas lange tijd onduidelijk wat er speelt, is er weinig tot geen spanning en kabbelt het verhaal maar wat voort. Pas halverwege het boek hervindt Cornwell zichzelf en gaat Kay ouderwets aan de slag. Vanaf dat moment wordt de onderhuidse spanning voelbaar, ga je mee op de speurtocht. Waar Cornwell vooral in haar eerste hoofdstukken lijkt te struikelen over de bijvoeglijk naamwoorden, zijn deze later niet meer storend aanwezig.

Geen torenhoge prestatie, maar wel een boek dat laat zien dat Cornwell de weg naar het spannende boek weer heeft gevonden.

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu