U bent hier

Cleeves, Ann - Lokvogel

Waardering ***

De psychologische thriller, geschreven voor Ann Cleeves, is een 423 pagina’s tellende dikke paperback. Opgebouwd in verschillende gedeeltes, ieder gekoppeld aan een hoofdpersoon, ontvouwt zich een plot dat zich afspeelt in de heuvels. Daar waar een nieuwe steengroeve is gepland doen 3 vrouwen onderzoek naar de natuur. Bij aankomst blijkt dat de boerderijhoudster van het terrein zelfmoord heeft gepleegd, maar het waarom is voor iedereen onduidelijk.

Wat vooral een pluspunt is van Lokvogel is de psychologische kant die Cleeves beschreven heeft. De denkwijzen van de betrokkenen, de gevoelens rondom de moorden maar ook de angst van de vrouwen komen goed tot hun recht. Ook het manipuleren, dat gedaan wordt door de mensen die de steengroeven willen exploiteren is sterk in beeld gebracht en het psychologische effect hiervan wordt al snel duidelijk.

Met beeldende omschrijvingen van zowel de omgeving als de hoofdpersonen en hun karakters heeft Cleeves een zeer boeiend boek geschreven. Minpuntje is wel dat het einde niet zo onverwacht is als naar mijn mening van een thriller verwacht zou mogen worden. Toch een echte aanrader.

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu