U bent hier

Burger, Fons - Smith! het tie-wrap mystery

Waardering **

Auteur Fons Burger brengt met Smith!, het tie-wrap mysterie Een eerste deel uit van een nieuw te starten thrillerserie. Als ervaren oorlogsverslaggever en later als redacteur van een magazine heeft hij al veel ervaring opgedaan. Eerder schreef hij de roman vrouwen en de thriller de martelaren van lot. Zijn roman word nu ook in Amerika uitgebracht. Naast schrijven is Fons actief in de muziek.

Het eerste deel van Smith! speelt zich af in een klein pittoresk dorpje omringt door weilanden. Harry Smith is advocaat in het dorp en heeft een zeer uiteenlopende caseload; onder andere vluchtelingen, prostituees en boeren behoren tot zijn vaste klantenkring.  In het toch wel enigszins aparte dorpje gaat iedereen zijn gang totdat men opgeschrikt word door een moord, een moord met een tie-wrap.
Al snel komt het dorp met zijn inwoners in de belangstelling te staan en dat leidt tot onverwachte situaties met Smith als belangrijkste verdachte.

Burger begint zijn verhaal met een redelijk uitgebreide beschrijving van het dorp, de omgeving en de belangrijkste inwoners. Dit maakt dat het verhaal wat langzaam op gang komt en in het begin zeker niet duidelijk is wat er gaat gebeuren. Smith! word aangeprezen als een boek met humor, spanning en erotiek. Alhoewel er wel enige humor in het boek aanwezig is, moet het wel net de humor zijn waar je als lezer van houdt. De erotiek is naar mijn mening vooral platvloers en levert weinig bijdrage aan deze thriller, waarin helaas ook de spanning nergens echt de boventoon voert. De personages hebben weinig diepgang, waardoor ook zij niet bepaald van de pagina afspringen.
Met een ontknoping die niet alleen ontzettend ver gezocht overkomt en een open einde dat in deel 2 een staart krijgt snijdt Burger zichzelf waarschijnlijk wel in de vingers. Smith! nodigt nu niet bepaald uit om een vervolg snel ter hand te nemen.

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu