U bent hier

Bolton, Sharon - Zielsgeheim

Waardering *****

Sharon Bolton bracht met Zielsgeheim haar 4de thriller uit. Haar drie eerdere boeken Offerande, Bezwering en Bloedschande werden allemaal genomineerd voor verscheidene internationale prijzen. Ze begon met schrijven met het idee dat ze er veel geld mee kon verdienen en tot nu toe lijkt haar dat aardig te lukken. Een logisch, geloofwaardig verhaal met enkele horrorelementen is haar signatuur en ook met Zielsgeheim voldoet ze zeker aan haar eigen eisen.

In Zielsgeheim wordt de legende van Jack the Ripper nieuw leven in geblazen. Lacey Flint, een jonge politieagente in Londen heeft nog nooit aan een moordzaak gewerkt, tot er in haar armen een vrouw sterft. Meewerken aan het onderzoek mag ze niet, maar als ooggetuige raakte ze toch betrokken bij de zaak en komt haar kennis over Jack the Ripper goed van pas. En dan blijkt Lacey’s kennis groter dan verwacht….

Bolton heeft met Zielsgeheim een thriller van formaat geschreven die je vanaf de eerste pagina vastzuigt en je niet meer loslaat tot je de laatste pagina hebt dichtgeslagen. Met ieder hoofdstuk legt Bolton meer bloot van de personages in haar thriller. De spanning is vanaf het begin aanwezig door de sterke proloog, maar Bolton weet ook in de rest van het plot de spanning goed vast te houden. Door onverwachte wendingen blijf je als lezer in het ongewisse naar wat er nu precies speelt. Zelfs als halverwege het verhaal een tipje van de sluier wordt opgelicht weet Bolton toch nog te verassen.

Een absolute topper voor de thrillerliefhebber!

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu