U bent hier

Boersma, Marelle - Terug naar Cornwall

Waardering ***

Marelle Boersma heeft al heel wat thrillers, bij uitgeverij Crimecompagnie, op haar naam staan waaronder de serie “vertrek” thrillers waaronder ze haar laatste boeken heeft uitgebracht. Over het algemeen heeft ze eerst een globaal verhaal uitgedacht, waarna ze zowel online als op locatie research doet om daar de sfeer en het verhaal tot leven te laten komen. Ze deelt haar achtergrondverhalen op haar eigen site MarelleBoersma.nl. Naast haar eigen schrijven zet ze haar achtergrond als docent in om middels bijvoorbeeld schrijfvakanties andere auteurs te coachen waardoor ze haar passie kan overdragen van “het mooiste vak dat er is”, aldus Marelle Boersma (https://www.thrillzone.nl/interview-marelle-boersma-2020/).

Stoere en zelfstandige Jill vertrekt naar Cornwall als zij na het overlijden van haar vader raadselachtige notities vind die hij heeft achtergelaten. Op zoek naar antwoorden ontdekt ze dat haar leven en afkomst gebaseerd zijn op leugens, maar lukt het haar ook om het raadsel dat haar vader achterliet te ontrafelen?

De prachtige cover van Terug naar Cornwall maakt dat je je direct aan de rand van een klif bij de zee waant. Een goede manier om met Jill mee te gaan op reis terug naar haar geboortegrond. Hoofdpersonage Jill is een stoere, zelfstandige, daadkrachtige vrouw die zich niet zomaar wat laat vertellen. Toch heeft ze een ook een duidelijke zachte, emotionelere kant die vooral naar boven komt als haar kunstzinnigheid wordt aangesproken. Boersma weet Jill goed tot leven te brengen en het is een plezier om met haar mee op reis te gaan. De kleine Luke is een hartverwarmend ventje en weet iedere keer dat hij langskomt weer een glimlach te brengen. Ook haar andere personages weet Marelle Boersma goed neer te zetten, zodat je onder andere van de zusjes Barbara en Abigail een goed beeld krijgt.
In Terug naar Cornwall wordt het verhaal vertelt vanuit 3 verschillende perspectieven. Het verhaal van Jill is geschreven in de derde persoon. Daarnaast zijn er hoofdstukken in een ander lettertype geschreven, waarin een ik-persoon vertelt. Een aantal hoofdstukken is het onduidelijk wie er aan het woord is. Dat maakt het ook onduidelijk wanneer het zich afspeelt en dat zet de lezer in ieder geval aan het denken. Het derde perspectief vertelt over de vriendengroep van de ouders van Jill in het verleden, waarbij Boersma steeds meer stukjes van de puzzel op tafel, maar lange tijd onduidelijk blijft hoe deze in elkaar passen. Toch zijn er in deze vertrek thriller ook wel wat meer voor de hand liggende wendingen vergeleken met haar eerdere boeken in deze serie. En waar de auteur er wederom in geslaagd is de lezer mee op reis te nemen en het gevoel te geven in Cornwall rond te lopen is de plot net iets minder gelikt en spannend. 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu