U bent hier

Boersma, Marelle - Moederziel

Waardering ****

Marelle Boersma is DE auteur die erom bekend staat dat wat zij schrijft in haar thrillers, enige tijd later ook daadwerkelijk op één of andere manier in het nieuws verschijnt. Al zes thrillers mocht ze op haar bibliografie bijschrijven en met Moederziel publiceerde Boersma haar zevende thriller. Boersma betrekt haar lezers actief bij het schrijven en voor haar volgende boek kun je meelezen, meedenken en tips geven. Dat Marelle Boersma een heel eigen stijl heeft kan zeker gesteld worden.

In Moederziel draait het om Myrna, een vrouw die aan MS lijdt. Haar man heeft haar al lang geleden verlaten, waarna ze achterbleef met haar twee dochters die ondertussen het huis uit zijn. Als Josje, haar jongste dochter, besluit om weer thuis te komen wonen heeft Myrna net een nieuwe man leren kennen. Helaas is Josje daar niet zo van gecharmeerd en heeft ze ook nog eens haar eigen wijze van mantelzorg verlenen. Dan wordt er op een ochtend een dode vrouw in de tuin gevonden….

Moederziel, uitgegeven bij Crimecompagnie, is een psychologische thriller, waarin vooral de relaties tussen de personages voor een heel groot gedeelte van de spanning zorgen. Een moeder die afhankelijk is van zorg moet dealen met een dochter die de zorg op haar geheel eigen wijze overneemt, waarbij de communicatie niet altijd vlot verloopt. Boersma heeft personages gecreëerd met veel diepgang, die je in de twee verhaallijnen van moeder en dochter steeds beter leert kennen. Ook de bij-personen weet ze op een treffende wijze neer te zetten, waarbij ze een kleine maar onmisbare rol vervullen in het plot. Het plot is opgebouwd met verrassende wendingen en voldoende spanningsmomenten die maken dat je verder wil lezen om te weten wat er nu precies daar gebeurt. Vooral de onderliggende spanning, die ontstaat doordat er enkele hoofdstukken uit een ander perspectief zijn geschreven dan dat van Myrna, houden je als lezer gevangen in het verhaal.

Een minpuntje van Moederziel zit hem in het plot, dat voor een veellezer niet helemaal onvoorspelbaar lijkt te zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Moederziel is geschreven in een prettige schrijfstijl met korte hoofdstukken waardoor je makkelijk aan een nieuw hoofdstuk begint. Dat Boersma garant staat voor leesplezier is al gebleken uit haar eerdere boeken die ook moeilijk weg te leggen waren en dat evenaart ze zeker met Moederziel.

 

www.schrijfplezier.eu: Columns, Recensies en meer.

Copyright © 2023 Schrijfplezier.eu